Tarief en vergoeding van de therapie bij Therapie Breda

Tarief en duur

De duur en kosten hangen af van de gekozen behandelaar. De kosten per behandelaar kunnen op de persoonlijke profielen bij Psyned bekeken worden. Gemiddeld liggen de kosten tussen de € 85,- en € 125,- per gesprek, welke vaak tussen de 45 en 60 minuten duurt.

Afzeggen

Een afspraak afzeggen kan altijd, maar laat het minimaal 48 uur van tevoren weten, dan kan iemand anders nog worden ingepland. Ben je te laat met afzeggen dan wordt het volledig bedrag van het consult in rekening gebracht.

Stem het af met je verzekeraar

Je doet er goed aan even bij je verzekering te informeren over een vergoeding. De verschillen kunnen groot zijn: van een volledige vergoeding, of een maximaal aantal sessies tot helemaal niets. Omdat ik aangesloten ben bij de NFG  en FVB vergoeden een aantal zorgverzekeraars de sessies.

Ook andere instanties kunnen je helpen met de vergoeding. Het UWV of werkgevers hebben speciale regelingen en je kan via een Persoons Gebonden Budget kijken of er nog vergoed wordt.

In de meeste gevallen bestaat de therapie gemiddeld uit 5 tot 12 behandelingen.

Betaling

Je ontvangt achteraf een factuur voor de sessie, deze factuur krijg je via FAMED.

Daar kan ik je ook bij helpen

Voor veel mensen is het lastig om te zien of hun polis iets nu vergoed of niet en op welke manier. Vandaar ook dat ik iedereen adviseer het even te overleggen met de verzekering. Ik kan dat telefoontje ook voor je doen.

Wil je meer weten over psychologen en therapeuten in Breda?

Bel naar 076 – 76 02 891 even voor een afspraak of een vrijblijvend persoonlijk advies.